Suboxone Tedavisi - Eroin Tedavisi

Eroin Tedavisinde Kullanılan Yöntemler


Suboxone Nedir?

Suboxone, buprenorfin ve nalokson
içeren, eroin ve diğer opiyatlara bağımlılık tedavisinde kullanılan bir ilaçtır. 2010 yılından beri ülkemizde kullanılmaktadır. Suboxone içerdiği buprenorfin nedeniyle bağımlılık yaptığı için kırmızı reçete ile satılmaktadır. Suboxone ile tedaviye başlarken mevcut yönetmelik gereği Sağlık Bakanlığının onay verdiği AMATEM’ler ve üniversite hastanelerinde üç hekim tarafından verilecek bir rapor düzenlenmesi zorunludur.

SUBOXONE 2 mg/0,5 mg, 8 mg/2 mg dilaltı tablet tedavisi, erişkinler ve 15 yaşından büyük ergenlerde kullanılmak içindir.
Dilaltı tabletler, beyaz, altıgen şeklinde bikonveks tabletler halindedir; bir yüzlerinde kılıç logosu bulunur, diğer yüzlerinde ise “N2” veya "N8" yazılıdır. 7 ve 28 tablet içeren kutular şeklinde ambalajlanmıştır.




Suboxone Nasıl Alınır? Nasıl Yazdırılır ?

Suboxone'u, Türkiye de herhangi bir AMATEM ( Alkol ve Uyuşturucu Madde Bağımlıları Tedavi ve Araştırma Merkezi )e giderek alabilirsiniz.

Bu konu hakkında önceden yazmış olduğum yazıyı okumanızı tavsiye ederim.
Tıklayınız: Suboxone Nasıl Alınır?


Suboxone Aldınız Şimdi Nasıl Kullanacağımızı öğrenelim..








Suboxone Nasıl Kullanılır ?

Suboxone u eğer doktoronuza yazdırıp aldıysanız o size nasıl kullanacağınızı ve nasıl bir tedavi yolu izleyeceğinizi söylemiştir. Bu başlıkta ki anlatımım suboxone u illegal yollardan alıp Eroin'i bırakmak isteyen kişiler için.

1 Yıllık günde 1gr Eroin içen bir bağımlı için 7 tane 8mg Suboxone yetecektir. Temin ettikden sonra kullanmaya başlamadan önce, en son madde kullanımızdan en az bir 12 saat geçmesi lazım! Eğer maddenin etkisi geçmeden, yoksunluğunuz tam gelmeden kullanırsanız suboxone u bir işe yaramaz daha da sizi kötü hale sokar. Tam yoksunluğunuz (hastalığınız) hissettiğiniz de Subokson u içmelisiniz.

Şimdi elimiz de 8 tane suboxone var, Nasıl bir tedavi süreci izleyeceğiz?

İlk gün her zaman yarımdan yanayım, ilacı yarıya bölüp dilinizin altına koyunuz. 4 mg içmiş olacaksınız. Suboxone etki süresi biraz geçtir, bünyeye göre değişir ama minimum 30-40 da etkisini gösterir. 
Eğer ki bir etki etmediyse, diğer 4 mg da içebilirsiniz. Unutmayın ne kadar az ilaç o kadar az bağımlılık.
İlk günü ne olursa olsun 1 tane ilaçla atlatmaya çalışın eğer ki dayanamıyorsanız 1 yarım daha içe bilirsiniz.
Ondan sonra ki günler ise kesinlikle, yarım yarım içilmeli. 
İlaçlarınız bitmesine yakın son 1 tane kalan ilacı, 4 e bölüp 2 mg şekilde içmenizi tavsiye ederim.
Böylelikle Suboxone'nun yoksunluğunu daha az çekersiniz. Yoksunluğu madde gibi değil ama uzun sürüyor, iradenizi korumalısınız.

Doz ayarlamasın da sorun çekiyorsanız, herhangi bir sorunuz da yazıya yorum atabilirsiniz, elimden geldiğince cevap vereceğim. Facebook sayfamıza mesaj da atabilirsiniz.





Suboxone Nasıl Bırakılır ? Suboxone Bağımlılığı

Suboxone ilacının bağımlılık yapıcı etkisi vardır, Eroin ile kıyasladığımız da aralarında ki fark sadece Suboxoneda eklem ağrılarınız olmaz ve daha rahat bir yoksunluk dönemi geçirirsiniz. Yoksunluk dönemi uzun sürmektedir. Bünyeye göre, 3 gün ile 10 gün arasında değişmektedir. Yapmanız gereken tek şey sadece iradenize sahip çıkıp bunları atlatmak. Suboxone u bırakma sürecinde ekstra bir ilaç kullanılır mı bilmem doktorunuz önerdiyse kas gevşetici kullanabilirsiniz.. Bir de benim eskiden yazmış olduğum bir yazı var okumanızı tavsiye ederim! http://eroinehayir.blogspot.com.tr/2013/02/suboxone-bagimliligi-suboxone-nasil-birakilir.html






SUBOXONE'nu aşağıdaki durumlarda kullanılması tehlikelidir, dikkatle kullanınız!



Kötüye kullanım/suistimal:

Bazı insanlar, buprenorfini kötüye kullandıkları ya da alkol, benzodiazepinler (trankilizanlar), veya diğer opioidler gibi diğer Santral Sinir Sistemini baskılayan ilaçlar ile birlikte aldıkları için, solunum yetmezliği (soluk alıp verememe) nedeniyle hayatlarını kaybetmişlerdir.
Özellikle damar yolundan ve yüksek dozda bir kötüye kullanım çerçevesinde, hızlı seyreden karaciğer harabiyeti (karaciğer sorunları) olguları bildirilmiştir. Karaciğer harabiyeti, viral infeksiyonlar (kronik hepatit C), alkol kötüye kullanımı, iştahsızlık gibi özel durumlara bağlı olarak ortaya çıkabildiği gibi, ilaçlarla da ilişkili olabilmektedir (örneğin: antiretroviral nükleozid analogları, asetilsalisilik asit (aspirin), amiodaron, isoniazid, valproat). Eğer şiddetli bitkinlik, kaşınma gibi belirtiler varsa, ya da eğer deri veya gözleriniz sararıyorsa, derhal doktorunuzu bilgilendiriniz, böylelikle size uygun bir tedavi uygulanabilecektir.
Bu ilacı, eğer bir narkotik madde (örn. morfin, eroin) kullandıktan sonra altı saatten daha kısa veya metadon ( şiddetli veya kronik bir ağrıya etki eden bir ağrı kesici aynı zamanda narkotik içerikli madde bağımlılarının tedavisinde kullanılan ilaç) kullandıktan sonra 24 saatten daha kısa bir süre içinde alırsanız, yoksunluk semptomlarına neden olabilir.
Bu ilaç uykululuk haline yol açabilir ve bu durum alkol ya da kaygı önleyici (anksiyalitik) ilaçlarıyla artabilir.
Aşağıdaki durumlarda doktorunuzu bilgilendiriniz:
- Yakınlarda geçirilmiş kafa travması ya da beyin hastalığı,
- Kan basıncında azalma,
- Erkeklerde idrar yoluna ilişkin bozukluklar (özellikle prostat büyümesine bağlı olarak).
Bu ilaç, bazı hastalıklarda oluşan ağrıları maskeleyebilir. Bu tip durumlarda bu ilacı almakta olduğunuzu doktorunuza söylemeyi unutmayınız.
Bu ilaç kan basıncınızın aniden düşmesine neden olabilir, eğer otururken veya yatarken hızla ayağa kalkarsanız, başınızın dönmesine yol açabilir.
Bu ilaç bağımlılığa sebep olabilir.
Atletler bu ilacın, içindeki etkin maddelere bağlı olarak, “anti-doping” testlere karşı pozitif bir reaksiyona yol açabileceğinin farkında olmalıdır.
Aşağıdaki durumlar söz konusu ise doktorunuza bildiriniz:
- Astım ya da diğer solunum sorunları,
- Böbrek hastalığı,
- Karaciğer hastalığı.
“Bu uyarılar geçmişteki herhangi bir dönemde dahi olsa sizin için geçerliyse lütfen doktorunuza danışınız”
SUBOXONE'nun Alkol ile Kullanımı
SUBOXONE 2 mg/0,5 mg’ı alkollü içecekler ile birlikte kullanmayınız. Çünkü alkol SUBOXONE 2 mg/0,5 mg’dan kaynaklanan uyuşukluğu muhtemelen artıracaktır.
Suboxone'nun Hamilelikte Kullanımı
İlacı kullanmadan önce doktorunuza veya eczacınıza danışınız.
Hamilelik sırasında SUBOXONE 2 mg/0,5 mg kullanmamalısınız. Eğer hamile iseniz veya hamile kalmayı planlıyorsanız doktorunuza söyleyiniz. Doktorunuz, tedavinizin alternatif bir ilaç ile devam ettirilip ettirilmemesine karar verecektir.
Tedaviniz sırasında hamile olduğunuzu fark ederseniz hemen doktorunuza danışınız.
Suboxone'nun Emzirme Döneminde Kullanımı
İlacı kullanmadan önce doktorunuza veya eczacınıza danışınız.
Bu ürün sütünüze geçeceği ve emzirdiğiniz bebeği olumsuz olarak etkileyebileceği için, SUBOXONE 2 mg/0,5 mg alırken emzirmeyi durdurmalısınız. Bu konuda doktorunuz ile konuşunuz.
Suboxone'nun Araç ve makine kullanıldığı zaman etkisi
SUBOXONE 2 mg/0,5 mg, trafikte güvenli bir şekilde araç sürme, makine kullanma, ya da diğer tehlikeli aktiviteleri yerine getirme yetilerini az ya da orta derecede etkilemektedir.
SUBOXONE 2 mg/0,5 mg, özellikle alkol ya da santral sinir sistemi depresanlarıyla birlikte
alındığında uyuşukluk, baş dönmesi, ya da düşünme bozukluklarına yol açabilir. Bu nedenle, yukarıda sözü edilen aktiviteler yürütülürken kullanılmamalıdır.

SUBOXONE'nun Diğer ilaçlar ile birlikte kullanımı hakkında bilgiler

Birlikte başka ilaçların kullanılması SUBOXONE'nun istenmeyen etkilerini artırabilir. Bu ilaçların kullanımı dikkatli bir şekilde izlenmelidir:
• Ruhsal bunalım ve gerilimi önlemek için kullanılan ilaç (Trankilizanlar)
• Kaygı önleyici ilaçlar (anksiyalitik)
• Depresyon tedavisinde kullanılan ilaçlar (antidepresanlar)
• Sakinleştirici ilaçlar (benzodiazepinler)
• Yüksek kan basıncı tedavisinde kullanılan bazı ilaçlar.
Eğer doktorunuz sakinleştirici ilaç (benzodiazepinler) reçete ederse, reçete edilen dozdan fazlasını almamalısınız.
Bu ilacın benzodiazepinler (anksiyete ya da uyku bozukluklarının tedavisinde kullanılan ilaçlar) ile birlikte alınması, solunum yetmezliğine bağlı olarak ölüme yol açabilir.
Aşağıdaki ilaçlar SUBOXONE'nun kan konsantrasyonlarını artırabilir. Dolayısıyla bu ilaçların SUBOXONE ile birlikte eş-zamanlı kullanımı yakından izlenmelidir ve bazı durumlarda doktorunuz tarafından doz azaltımı yapılması gerekebilir:
• HIV enfeksiyonlu hastaların tedavisinde kullanılan ilaçlar (Anti-retroviral ajanlar;
ritonavir, nelfinavir, indinavir)
• Dermatolojik, sistemik ve sindirim sistemi mantar enfeksiyonlarının tedavisinde kullanılan ilaçlar (Ketokonazol)
• Mantar enfeksiyonları tedavisinde kullanılan ilaçlar (İtrakonazol)
Eğer reçeteli veya reçetesiz herhangi bir ilacı şu anda kullanıyorsanız veya son zamanlarda kullandınız ise lütfen doktorunuza veya eczacınıza bunlar hakkında bilgi veriniz.

Suboxone'nun Yan Etkileri Nelerdir



Tüm ilaçlar gibi, SUBOXONE 2 mg/0,5 mg’ın içeriğinde bulunan maddelere duyarlı olan kişilerde yan etkiler olabilir.
Yan etkiler asagıdaki kategorilerde gösterildigi şekilde sıralanmıstır: Çok yaygın : 10 hastanın en az 1 inde görülebilir .
Yaygın : 10 hastanın birinden az, fakat 100 hastanın birinden fazla görülebilir. Yaygın olmayan : 100 hastanın birinden az, fakat 1000 hastanın birinden fazla görülebilir. Seyrek : 1.000 hastanın birinden az görülebilir.
Çok seyrek : 10.000 hastanın birinden az görülebilir.
Çok yaygın;
- Uykusuzluk
- Kabızlık
- Mide bulantısı
- Terleme
- Baş ağrısı
- Yoksunluk sendromu
Yaygın;
- Kilo kaybı
- Şişme (el ve ayaklarda)
- Yorgunluk
- Uyuşukluk
- Endişe
- Sinirlilik
- Karıncalanma
- Depresyon
- Cinsel istek azalması
- Kas spazmları
- Anormal düşünceler
- Gözyaşı bozuklukları
- Bulanık görme
- Yüz ve boyunda kızarıklık
- Kan basıncında artış
- Migren tiği ağrılar
- Burun akıntısı
- Boğaz ağrısı ve yutma esnasında ağrı
- Öksürük artışı
- Midede huzursuzluk
- İshal
- Anormal karaciğer fonksiyonları
- İştah kaybı
- Mide ve barsaklarda gaz
- Kusma
- Döküntü
- Kaşıntı
- Kurdeşen
- Ağrı
- Eklem ağrısı
- Kas ağrısı
- Bacaklarda kramplar
- İktidarsızlık
- İdrar anormallikleri
- Karın ağrısı
- Sırt ağrısı
- Halsizlik
- İnfeksiyon
- Titremeler
- Gögüs ağrısı
- Ateş
- Grip sendromu
- Genel rahatsızlık hissi
- Kaza sonucu yaralanmalar
- Baygınlık hali ve baş dönmesi
- Oturur veya yatar durumdan ayağa kalkınca kan basıncında düşme
Yaygın olmayan;
- Lenf bezlerinde şişlik
- Heyecan (Ajitasyon)
- Titreme
- Anormal rüyalar
- Aşırı kas aktivitesi
- Kendi kişiliğine yabancılaşma (Depersonalizasyon)
- İlaç bağımlılığı
- Hafıza bozukluğu
- İlgi kaybı
- Kendini aşırı iyi hissetme
- Havale geçirme
- Konuşma bozukluğu
- Göz bebeklerinde küçülme
- İdrar yapmada sorunlar
- Gözde iltihab (Konjonktivit)
- Hızlı veya yavaş kalp atışları
- Düşük kan basıncı
- Çarpıntı
- Kalp krizi
- Nefes darlığı
- Astım
- Esneme
- Ağızda ağrı ve yaralar
- Dilde renk değişikliği
- Akne
- Deride nodüller
- Saç dökülmesi
- Deride kuruluk ve pullanma
- Eklemlerde iltihaplanma
- İdrar yolu enfeksiyonu
- İdrarda kan
- Anormal cinsel boşalma
- Ay hal kanamaları ya da vajinal sorunlar
- Böbrek taşı
- Sıcak ve soğuğa karşı hassasiyet
- Alerjik reaksiyon
- Düşmanlık hissi
Seyrek;
- Solunum depresyonu (şiddetli solunum güçlüğü) – 
aşağıdaki durumlarda dikkatle kullanınız”
- Karaciğer problemleri; sarılık ile birlikte veya sarılık olmaksızın  aşağıdaki durumlarda dikkatle kullanınız”
- Halüsinasyonlar
Bu ilacın injeksiyon yoluyla kötüye kullanımı, yoksunluk semptomları, infeksiyonlar, deride başka reaksiyonlar ve potansiyel olarak ağır karaciğer problemlerine yol açabilir – Bkz “SUBOXONE aşağıdaki durumlarda dikkatle kullanınız”
Eğer bu kullanma talimatında bahsi geçmeyen herhangi bir yan etki ile karşılaşırsanız doktorunuzu veya eczacınızı bilgilendiriniz.


14 yorum

S.A. KARDEŞİM BEN MADDE BAĞIMLISIYIM VE SUBOKSONUM VAR 8mg AMA HER SEFERİNDE KULLANDIĞIMDA AŞIRI YOKSUNLUK KRİZİNE GİRİYORUM BU KONUDA YARDIMI ALICAM MAİL FALAN VARSA YADA TLF ÇOK İYİ OLUR

Geç oldu kusura bakmayın.. Askerlik görevimi yerine getiriyordum. Eğer ilaç atıp sonra madde içiyorsanız, aşırı yoksunluk krizi yapar. Dikkat edin. İkisini karıştırmak dozunuzu ve ertesi gün olacak yoksunluğu 10 kat arttırıyor.

Hocam mrb ben 3yıl aralıklarla eroin ictim.birinde 7 ay ictim biraktim birinde 10 ay ictim simdi ise 3 ay ictim 10gun suboxone kullandım ve şu 1 haftadır ne suboxone ne eroin iciyorum.ama yoksunlugum geçmek bilmedi.hiç düşüşe geçmedi sanki hergun dahada artıyo kafayı yicem dayanılcak gibi degil.5gün oldu uyku falan yok.ayagımda agri vucudumda igne saplanması.sanki hic bitmiycek gbi:(

Geçmiş olsun kardeşim, geç cevap atıyorum kusura bakma, siteyle ilgilenemiyorum sürekli. İnşallah bir daha başlamamışsın dır. Sitemiz de ki suboxone nasıl bırakılır adlı yazıyı okumanı dilerim.

Suboxone tedavisi goruyorum 18 yaşımdayım kendi isteğimle gittim kırmız reçete yazıldı doğal olarak sicilime işleniyormu ve askerliğimi olumsuz yonde etkilermi etkilerse ne yonde

Kristali bırakmayı düşünüyorum bu hafta sonu nasıl bir hazırlık yapayım

Bu kristali bırakmak istiyorum bu hafta sonu nasıl bir hazırlık yapmak lazım beyin harici

hocam esrar içtim bi yudum ilaç yazarlarmı acaba yarın kontürolüm var

Bok yazarlar aga

Suboxane mucize ilaç en az 3 ay kullanin koko fokodan nefret edeceksniz bırakmakda kolay ilacı 3 gun yarim atin 1 hafta çeyrek atın yoksunluğu çok az ilaçı d9ğru kullanın yeterki

Selam 6 sene eroin ictim evlendim suboxone kullanmaya basladim 6 senedir suboxone kullaniyorum ilk 8lik aldim ama bolüp gunde 3 defa birer mg kullandim taki bundan iki ay öncesine kadar öyle devam ettim hic eroin kullanmadim o arada bi ayoldu 2 lik aliyorum onuda 6 parca yapip günde 1mg aliyorum bi haftadir gunde sabahlari 0.2.5mg kullaniyorum ertesi güne kadar ama genede zorlaniyorum yardimci olabilirmisiniz

Esrar maddesi içtim sboxson yazarlar mi bir daha

Harbiden bok yazarlar lan pezemenk adamlar burda eroin yoksunlugundan bahsediyo sen bi yudum esrar ictim diyosun ne alaka mualla gotune girsin o esrar eroin yoksunlugu nedir sen bilir misin ??

Yeni hamile oldugumu öğrendim eroini biraktim lakin suboxone kullaniyorum bagimliyim birakamiyorum önceleri defalarca denedim 4. Günden sonra dayanamiyorum geri basliyorum lutfen bir çözüm yolu söyleyin bebegi dogurmayi düşünüyorum

Yorum yaptıktan sonra, gelen cevapların bildirimlerini almak istiyorsanız, "Beni Bilgilendir" işaretinin tıklanması gerekiyor.
İfadelerİfadeleri gizle